- Eivätpä onnistuneet Kokoomusnuoret pitämään Einariaan talossa, tirskuu vasemmalle kallellaan oleva seureen jäsen. Katson miestä hämmentyneesti. – Uskoisin, että kokoomuslaiset nimenomaan ovat äänestäneet sitä toista ehdokasta. Ei valtakunnan kokoomuslainen nuoriso varmaan halua, että hän on heidän keulakuvansa, vastaan. Siitä huolimatta, että Beatrice-neiti on luvattoman huonosti perillä isovelitalon tapahtumista hän on aika lailla varma, että se kuuluu Suomen huonoimpien ohjelmien kärkikolmikkoon. Beatrice-neiti muistelee erästä rintanappia, jonka hän kerran näki Södermalmilla, Tukholmassa. Se oli suuri ja keltainen, ja siinä luki “Dokusåpa: Med koll på 16 människors liv är det svårt att ha ett eget”. Se oli Beatrice-neidin mielestä kovin osuvaa.
Kärkikolmikkoon Beatrice-neiti olisi valmis nimeämään myös Sinä-ohjelman. Beatrice-neitiä hämmentää: Eikö televisio-ohjelman tavoite enää olekaan tehdä viihdettä, vaan budjettisäästöjä? Televisioviihteestä on tullut halpaa, ja halpuuden multihuipentuma oli tämä nimenomainen Sinä-ohjelma. Tämän halvemmalla ei televisiota juuri voi tehdä. Juontajasta kuului vain ääni, ja animaatiot olivat joka kerta samanlaiset. Tavallisille ihmisille lähetettiin televisiokamera, ja annettiin heille puolitoista minuuttia lähetysaikaa. Sen mukainen oli laatukin.
Hovineito ilmoittaa, että hän tietää, mikä surkeustrioon kolmas ohjelma olisi: Ota tai jätä –ohjelman. Tunnin ajan availlaan salkkuja. Ei se ole mielenkiintoista, huudahtaa hovineito. No ei, sitä se ei tosiaan ole. – Minä en tietäisi, minä katson vain YLE Teemaa, valehtelee seurueen ainoa mies, ja Beatrice-neiti nousee lähteäkseen naistenhuoneeseen. Kyllä formaattitelevisiosta saa pitää, mutta tehdään se sitten avoimesti.
Eerikinkatu 11, Helsinki